Nya skolor till Lofa County och Margibi – spana i en skolbudget

Benson och Momolu i Liberia har jobbat med att ta fram de förslag på projekt vi kan göra i höst. Utbildningsfonden har nu beslutat att vi ska använda alla stöd till att:
– satsa på att bygga en ny skola med ca 6 st klassrum i en avlägsen by i Lofa County, som ligger i nordvästra Liberia – en plats där skola saknas
-hjälpa kidsen på Mother Artis i Margibi County som vi besökte i våras med en riktig skolbyggnad. De var utkörda ur en kyrka som de fått vara i. De satt nu i en blöt bambuskola och bor i en omgivning där sociala traditionella riter är ett extra stort problem. Dvs många går inte i skolan. Med en skolbyggnad kommer fler till skolan.  Läs mer om det besöket här

Mother Artis: Rektorn, Peter Henning och kidsen busar med flaggan.

Mother Artis: Rektorn, Peter Henning och kidsen busade med flaggan vid besöket i Maj. Här ska det bli en riktig skola!

Sen har vi tagit fram bra projekt för renoveringar av ett par skolor i riktigt stort behov och en ny skolbyggnad till. Hur mycket det blir beror på hur mycket ytterligare pengar vi kan få fram ihop tillsammans. Senaste perioden tackar vi särskilt Lotten Zetterström och Asbjörn Nejman för stöd.

Nu filar vi på budgetarna. Förra året hamnade en hel del arbete och vissa kostnader på skolorna själva i de projekt vi gjorde. Vi har varit strikta i att hålla på budgeterna. Börjar man släppa på det finns tyvärr inga gränser. Nu jobbar vi med att se hur vi får budgetarna ännu bättre från början, men samtidigt ser till att föräldraförening och lokala byn hjälper till där det är lämpligt.

Hur ser en skolbyggnadbudget ut? Vad kostar olika saker i Liberia? Se bilden för ett exempelutdrag. Med detaljerade budgetar kan vi enkelt se att kostnader ligger rätt och kan kontrollera.

 

Budget example Mother Artis

Budget example Mother Artis