Sommarlov & Bygg mer !!

Solen skiner. På många ställen i Sverige är det härliga skolavslutningar. Glada stolta barn. Med perspektiv så finns det ställen där det är otroligt lätt att göra många fler barn glada och ge dem en bättre chans. Platser där pengarna får enorm utväxling. Alla som kan har en möjlighet!

Nu planerar vi årets skolbyggnationsprojekt i Liberia. Vi hoppas på att bygga 2-4 nya skolor där skolor saknas och göra ett par renoveringsprojekt på skolbyggnader som klappat ihop. T ex vill vi se till att inte eleverna på Mother Artis ska vara i en bambubyggnad som vi besökte i April.

Mother Artis: Det är en tillfällig bambubyggnad efter att man tvingats flytta.

Mother Artis: Det är en tillfällig bambubyggnad efter att man tvingats flytta.

Vi vet och har visat hur man bygger en ny skola lokalt som ger hundratals elever en dräglig skolmiljö för ca 100.000 SEK. Dessutom skapas mängder med jobb. Alla pengar går till Liberia och allt jobb sker lokalt i Liberia. Allt från bygge av hus, stolar och skoltavlor sker lokalt. Jobbare som sen handlar på marknaden osv. Ringarna på vattnet för insatsen är enorma. Inte minst när BNP är 9kr/dag. Då blir alla insatser stora.

Till projekten behövs det någonstans mellan 300.000-500.000. Vi har idag ca 200.000 kvar från alla som stöttat hittills under 2015 efter att stipendieprogrammet betalats.

Så nu söker vi mera stöd. Alla bidrag gör stor skillnad på bankgirot 876-6834.

Senaste perioden tackar vi särkskilt Erik Mitteregger, Stefan Forsmark och Björn Falkeström för stora härliga kompletterande stöd ! Vi hoppas att det inspirerar fler som vill hjälpa effektivt!!