Metod för våra skolprojekt

Utbildningsfondens stöd fokuserats till mindre och medelstora skolor med mycket stora behov. Syftet är att nå ut till de allra mest behövande skolorna. Stödet riktar sig till de skolor som inte redan har ett etablerat stöd via andra biståndsorganisationer. Vi har på senare tid allt mer fokuserat våra projekt långt ut på landsbygden där behoven ofta är som störst.

Läs mer i menyn om varje projekt. Ett stort antal skolor besöks för att hitta de skolor med största behoven och där vi bedömt förutsättningarna – alltid tillsammans med lokalt ansvariga. För ett antal av dessa, har en fördjupad bedömning gjorts och potentiella projektförslag tagits fram. Ett större antal projekt har genomförts och beskrivs per skola.

Projekten är både i form av byggande av nya skolbyggnader, renoveringar, skolmiljö- och materialförbättringar, utbildning av skolornas ledning etc.

Vi genomförde även en omfattande distrubtion av klorin och mat under Ebolan och året efter genomförde vi även ett tillfälligt stipendieprogram där 854 elever fick stöd under 2015.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s