Flera nya skolbyggen i vår ! Stötta på swish 123 618 18 20 om du kan och vill

Senaste året har vi igen kunnat göra ett stort antal nya projekt som gått bra och hållit sina budgetar. Vi siktar nu på att göra 3-5 nya skolbyggnationsprojekt redan nu i vår !! Tillsammans med lokala skolmyndigheterna och vår lokala partner VPS har vi valt ut kandidater. De lokala byarna är engagerade och redo att hugga i med arbetskraft. Vissa har redan startat att fixa de material till bygget som de kan få fram själva. Vår lokala partner VPS koordinerar med projektledning, teknisk koordinering och inköp, samt transport av material. Budgetar finns längre ner i inlägget.

Det framgår nog ganska tydligt på bilderna att behoven är ledsamt stora där. I den här typen av byggnader är det inte möjligt att att driva en skola. Föräldrar blir mindre benägna att låta eleverna gå i skolan. Och under regnperioden går det ofta inte ens att ha skola alls i lerhusen. Det blir en dålig spiral som en vettig skolmiljö kan ändra på.

Om du vill och kan vara med att stötta – så vi kan göra så mycket som möjligt – är swishen 123 618 18 20, eller bankgirot 876-6834. 100% av gåvan går till projekten lokalt. Här visar vi de två projekten vi avser starta först!

Kormai – Lofa 130 elever, från förskola till klass 6 Kostnad ca 60.000:-

Gobewole-Ta – Lofa – 110 elever från förskola till årskurs 5. Kostnad ca 90.000:-

Budgetarna är här, tillkommer på plats lokal projekt- och teknisk koordinering på ca 15%