Rent vatten i Kormai !! Kostar <5kr/pers/år

Varje vattenbrunn är en fantastiskt viktig sak i en by. Svårt att förstå ibland för oss som alltid har det. I Kormai hade man hämtat i ett gammalt öppet vattenhål, där även ytvatten fyllde på. Såklart inte hälsosamt och rektorn har beskrivit att folk i byn haft problem pga vattnet ibland. Igår fick vi den här glada filmen från Kormai där en lokal tekniskt ansvarig visar och berättar.

Kormai var den absolut svåraste brunnen som gjorts. Det var otroligt mycket berg och sten. När det grävdes för hand fick de elda i botten för att göra stenen spröd. Sedan knackades den bort bit för bit. Till sist kom vattnet. Rent fint klart vatten. Nedan är bilder från arbetet under tiden. Som alltid har lokala byn stöttat med allt de kan som arbetskraft, sand etc. Vi står för de lokala tekniska experterna, transporter och material som måste köpas.

Att göra ett sådant projekt kostar totalt ca 30000-35000 kr. Investeringsmässigt betyder det att det kostar mindre än 5kr att fixa rent vatten för en människa som i ett år.

Vi vill göra fler ! Swisha gärna på 123 618 18 20 om du kan och vill 🙂 Alla gåvor blir stora!