Båten med nationella prov sjönk

Igår avslutades de nationella proven för årskurs 6 i Liberia. Det är viktiga prov, som tyvärr inte alla elever tar, eftersom de är kopplade till vissa administrativa kostnader och t ex kan kräva transport från avlägsna platser till examensplatsen. Utbildningsfonden betalar i år dessa kostnader för alla elever i de skolor vi stöttar. Nu blir det spännande att se hur det gått för eleverna. Här är bilder från elever och tester i för elever och skolor som skett nu i veckan. Foton: Joseph K Joma

I år har proverna flyttats fram flera gånger. De nationella proven är faktiskt internationella, eftersom de sker genom West African Examinations Council (WAEC), utförs och gäller i 5 st länder. Tyvärr var sommaren dramatisk. Vid en transport i juli från Elfenbenskusten sjönk tragiskt en båt med ett stort antal döda som arbetade med examinationerna. Dessutom sjönk materialet till examinationerna. Läs mer t ex här. Samtidigt ökade Covid-19 i Liberia under sommaren. Allt ledde till att WAEC-examens var tvungna att flyttas. Nu har de i alla fall skett för årskurs 6. De sker även i årskurserna 9 och 12.

Tack alla som är med och stöttar!