Ebola1 -400 hinkar & 3840 flaskor klorin till Lofa och Grand Bassa

Uppdatering: 21 September 2014

I torsdags kväll fick vi en konkret förfrågan som vi gillade. Två lokala kontakter (Benson Weah och Momolu Vannie) ville köpa tvätthinkar och klorin och köra ut i hårt drabbade områden.  I fredags drev två medlemmar (Liisa Kiviloog och Peter Henning) en kampanj som samlade ca 40.000 från mer än 6o personer inom 12h. Utbildningsfonden stödde med ca 20.000:- Under lördagen genomfördes inköpen, tack vara att Utbildningsfonden hade ekonomiska medel på plats. På lördag kväll förbereddes transporten till Lofa i norra Liberia. Vi räknar med att detta projekt kommer vara klart inom 1 vecka. Från förfrågning till genomförande och återrapportering. Eftersom andra stöd gått mycket sakta vill vi visa att snabba konkreta insatser funkar. Kampanjen rapporteras just nu dagligen på Facebook (Liisa Kiviloog, Peter Henning). Läs mer här.

Denna räddar liv !