Byggnad och mark till ny yrkesskola

Nu kör vi igång med nästa omgång skolprojekt.

Först ut är en byggnad till en ny yrkesutbildning som ska etableras i Bong County i skolan Gbalatuah, på gränsen till Lofa. Vi finansierar byggnaden och den marketablering som ska göras nu i höst. Men vi har också tillsammans finansierat kostnader i det förarbete som har lett till etableringen.

Initiativtagare är Stefan Forsmark som är en fd givare till Utbildningsfonden. Vid ett besök i Liberia 2020 med oss berättade han om sin tanke att etablera en yrkeshögskola. Stefan har sen dess drivit förarbetet ideellt med det lokala teamet i Liberia som stöd och har nu fått ”go-ahead” på etableringen tillsammans med lokala samhället och utbildningsministeriet.

Utbildningsfondens (vårt) totala stöd i satsningen uppgår till ca 200.000:-, resten kommer Stefan koordinera.

Utbildningsfondens strategi är att hjälp-till-självhjälp och vi tar t ex inte ansvar för driften. I detta fall är det Stefan tillsammans med lokala intressenter som hanterar allt detta.

Vi tackar alla givare som varit med och finansierat arbetet till nu, vår lokala partner och inte minst Stefan för allt. Utbildningsfondens nästa och sista fas i detta projekt är att finansiera den byggnad som ska byggas och den mark som ska etableras. Vi är stolta att vi tillsammans stöttat detta och finansierar den kommande byggnaden & marketableringen.

Vi återkommer snart med mer information om fler kommande projekt med skolbyggen och vattenbrunnar. Just nu pågår genomgång i Lofa, Liberia om vilka platser som har absolut störst behov.

Stort tack till alla som stöttat det som sker. Och tack till er som har möjlighet att stötta inför kommande projekt.