Alla hjältar 2015 !

Nu har svenska kidsen ledigt från skolan. Även i Liberia är det jullov på gång. Alla ser vi fram emot välförtjänta ledigheter och firande med familj och vänner. Vi kan igen summera året med att det går att göra underbara saker med rimliga insatser – ifall alla hjälper till efter förmåga.

Läs mer om ÅRET 2015 i länken.

854 skolelever fick skolstipendium efter Ebolan. Två helt nya skolor på mycket avlägsna platser har finansierats och håller på att byggas för fullt. De planeras vara klara i Mars. Det sker tack vara 757 716 kr från alla hjältar som under 2015 stöttat på bankgirot
876-6834 och en effektiv hantering där 100% av gåvan går till Liberia.

Respekt!

Respekt!

Vi tackar alla som stöttat under året. Utbildningsfondens intäkter bygger på en bra balans av ett stabilt givargäng som står för en stor del av den årliga budgeten. Därtill ett underbart stort antal personer  som kompletterar med viktiga insatser vid insamlingar. Givargängets stöd var i år:
Erik Mitteregger (200 000), Tedde Jeansson Sr (180 000), Varenne AB gm Risto Silander (50 000), Stefan Forsmark (50 000), Largus AB gm Erik Salén (40 000), Max Mitteregger (30 000), Youni AB gm Peter Henning (30 000), Mats Oretorp (15 000), Visinge Konsulting gm Petter Börsum
(15 000) och Anna-Brita Henning (14 000).  Därtill har Utbildningsfonden fått en vacker samling Liberiansk konst av Bernt Karlsson som ska värderas för auktionering, stora gåvor från JGP Förvalting (25 000), Björn Falkeström (20 000), Lars Åke Ahlman (20 000),Tidaholms Rotary (14195) och ett antal viktiga gåvor från alla följande hjältar.

AJAX, LOUISE; AMELIE PLANCK; ANDERS PÅHLSSON, Mats Enbuske; BORGIA,SARA; BRITA PLANCK; BRÖDRALOGEN 174 CARPE DIEM; Börsum,Petter; DANIELS, ANDERS; ELLINGSWORTH,MARIA SUSANNE; EMILIA BJERLESTAM; Espling,Rikard; EWERS RENVALL CHARLOTTE; Familjer Helles; GRÖNBERG, PIA; HELEN ERIKSSON; HILDEMAR, BODIL; HJUKSTRÖM,PETER; HÅKAN NORDKVIST; Höller,Jan; JOHANNESSON THOMAS; JOURHAVANDE MEDMÄNNISKA; KANTELINEN, EEVA LIISA; LARS ERIK ROSBERG; LARSEN HENRIK; LENNART AUNINS & CO; Linda Burenius Magnusson; Liisa Kiviloog, LINDA LIDMAN; LINDBLOM,MARIA; LISA LOEB; LOTTEN ZETTERSTRÖM; LUND, AGNETA; MAGDALENA HOLM; MÅNSSON,CURT ERIK; Mårten Fäldner, Mia Ermanno; NEJMAN,ASBJÖRN; NILNER, CHRISTINE; Nils Oretorp; Olle Loeb; PER BERGGREN; PIHL,ANDERS; RACKOW, ANDERS; SKARA INNER WHEEL CLUB; Staffan Planck, Marianne Sjövall; Susanne Ellingsworth; Susi u Gert Henning; SVENSSON OLLE; SÄBYKYRKANS FÖRSAMLING; TELBY,OLA; THOMAS JOHANNESSON; UDDÉN,ÅSA; ULF ORETORP; ÖSTERÅKER-ÖSTRA RYDS FÖRS

TACK ALLA  HJÄLTAR! TOTALT FÅR MER ÄN 3500 ELEVER BÄTTRE UTBILDNINGSMÖJLIGHETER SEDAN UTBILDNINGSFONDEN STARTADE 2012. FLER SKA DET BLI 2016.  GOD JUL !!

————

LÄS LITE MER OM VAD VI GJORT I ÅR TILLSAMMANS…..

Stipendieprogram för 854 elever efter Ebolan

I sviterna efter Ebolan hade många familjer det extra svårt ekonomiskt. Under 2015 gjorde vi därför en engångsinsats med skolstipendier till 854 elever i sju skolor: Todcad (74) Artis (55) Step of Faith (94) Dominic Hena (244), New Life (226), Benla (54), Calvary (107)

Skolbygge hos Mother Artis i Owensgrove-Grand Bassa

Bygget av en ny sexklassrumsskola är startat och beräknas vara klart i Mars. Ingen fungerande skola har funnits i området, vilket lett till att få elever gått i skolan och de som gått fått har fått promenera långt. Projektet kommer ge barnen i området utbildning och även minska inflytandet av rituella traditioner.

Skolbygge hos Segisu i Lofa County

Lofa ligger i en avlägsen del av Liberia och Segisu i ett mycket fattigt område på landsbygden. Vi är stolta att genomföra ett projekt här, eftersom det ställer extra stora utmaningar på projektet – men det hamnar på en plats där behoven är som störst. Läs mer här där Momolu på plats berättar mer!