Obetalbara leenden hos Step of Faith

 

Liberia's future president?

Liberia’s future president?

På morgonen, efter rusningstrafiken, var det först dags för ett möte hos lokala partnern Multiservices. På plats var teamet som jobbat med projekten. Det var ett glatt och stolt team som mötte upp. Ömsesidiga förväntningar för veckan avhandlades och kortare diskussioner kring förra årets projekt, både skolprojekten och det mycket otäcka, utmanande men lyckade Ebola-projektet. Efter introduktioner var det dags att tacka för förra årets goda insatser – flaggor att pryda det enkla men funktionella kontoret passade bra. På Momolus inrådan gav vi oss iväg för ett skolbesök en dag tidigare – så mot skolan Step-of-Faith….

Step-of-Faith är en liten mycket enkel skola med ca 250 elever i närheten av en sumpmark, där invånarna bedriver enkelt jordbruk. Tillsammans färdigställde vi förra året en byggnad som var lite påbörjad, byggde lokala nya enkla skolbänkar och fixade ett gäng skolböcker. Dessutom räckte pengarna till ett nytt tak på en annan byggnad. Nu etablerar vi ett stipendiestöd, och det diskuterades också.

Vi hälsade på i alla klasser – det finns nu enkla men fler byggnader och bättre klassrum. Stödet uppskattas såklart – leendena på kidsen är obetalbara. Barnen var i åldrarna från två år (förskola) till 13 år. När jag kommer hem ska det komma film också, men så länge får det bli lite glada bilder. En mindre audit på administrationen visade helt väntat på att vissa saker bör bli bättre, t ex  budgeteringen, närvarologgningen i klasserna – men en hel del var bättre än väntat med, delvis tack vare en workshop som vi gjorde för drygt ett år sedan, det behövs mer av det.

Handover of flag to the principal Emmanuel M. Nyantee

Handover of flag to the principal Emmanuel M. Nyantee

Kindergarden heroes at Step of Faith!

Kindergarden heroes at Step of Faith!

 

 

Section of new school building funded and built 2014

Section of new school building funded and built 2014

Working in office

Working in office

Multiservices team with Sweden flag gifts

Multiservices team with Sweden flag gifts