**INGA NYA EBOLA-FALL PÅ 7 DAGAR I HELA LIBERIA**

Fantastiska nyheter från Liberia!

Fighten mot Ebola går nu allt mer ner mot den enda nivån som finns – nollnivån. Inga nya Ebola-fall har bekräftats de senaste 7 dagarna. I hela 12 distrikt har inga nya fall registrerats på det som är inkubationstiden (Nimba, Grand Kru, Lofa, Bomi, River Cess, River Gee, Maryland, Sinoe, Grand Bassa, Gbarpolu, Bong och Grand Gedeh). Totalt vårdas just nu 10 patienter i Ebola-sjukhusen i hela landet. Läs en bra artikel här. Läs hälsoministeriets hela rapport här.

Inget är klart förrän Ebolan är borta. Alla distrikt måste klara minst 21 dagar. Grannländerna måste komma till noll med. Men det är en oerhörd framgång som Liberia gjort med stöd av många i världen – stort tack till alla som varit med genom Utbildningsfondens hjälp till lokal självhjälp!

När stora kapaciteter mot Ebola är på plats och envetet tar Ebolan mot noll, förbereder vi för skolornas öppnande. Vill du vara med och stödja där är bankgirot 876-6834.

Nolla