Gissa varför gör vi inte projekt under sommaren?

Vad händer på sommaren i Utbildningsfonden? Eftersom det är en hård regnperiod i Liberia som gör det väldigt svårt – ibland inte möjligt – så försöker vi göra projekten under perioden ca oktober till april. Skolorna är också stängda ett par månader under den perioden. Några av de brunnsprojekt vi initierade under våren kommer startas upp igen senare i år.

Vi ska kommande period fokusera på infrastrukturprojekt på platser som vi inte redan stött tidigare. Vi har under förra året tagit fram några kandidatprojekt, som utarbetats tillsammans med de lokala skolmyndigheterna och vår lokala partner VPS. Det är t ex förbättringar eller nybyggnationer av ruckel till skolbyggnader.

Så här såg det ut vid ett besök i september för några år sedan. Timtals kö för bilar som skulle försöka ta sig förbi ett av flera ”mudholes” på huvudvägen från Lofa. Allt på en dag. Och bara på två av knappt tio liknande platser.