Nytt skolläsår – nya möjligheter i regnet

Skolorna i Liberia startar nu upp efter ledigheter. Nu är det mitt i regnperioden. Då är det ett absolut måste att ha en vettig byggnad, med tätt tak över huvudet. Annars är det i bästa fall hälsovådligt. Ofta går det inte att ha undervisning. Varje månad i regnperioden regnar det som 1-2 års nederbörd i Stockholm. Typ 5000 mm på årsbasis. Vid förra årets projekt la vi nya tak på två skolor som nu ger torra skolor för drygt 2000 elever. Tak som tidigare skulle funkat bäst som durkslag. Och den helt nya skolan Koilahun startar upp! Tack alla som var med förra året!

I höst ska vi även distribuera ut solcellpaket som gör det möjligt att använda ett par klassrum/skola kvällstid på ett större antal skolor. Skillnaden på becksvart natt och miljövänligt gratis rent solenergiljus är stor.

Under september ska vi försöka välja vilka projekt vi ska starta när regnet slutar och torrperioden börjar.

Vill Du vara med så är bankgirot öppet på 876-6834,
eller med swisch på 123 618 18 20. 

100% av gåvan går till projekten lokalt i Liberia.
Din svenska krona står sig bra i Liberia.

BNP är 100 ggr mer i Sverige. 

Bilden nedan är från en artikel i liberiansk media, efter att huvudvägen till Lofa regnat sönder och tropiska stormar drabbat byar i Foya, Lofa. Läs hela artikeln här.