Liisa är Svensk hjälte i Aftonbladet idag ! So so right ! Envis som….

Idag är Liisa Kiviloog uppmärksammad i Aftonbladets hjältekampanj. Att göra stora insatser och vara en inspirerande förebild på massa flanker är precis vad det den här världen behöver.

Svenska hjältar Liisa

Men Aftonblandet har missat det Liisa inte berättade för reportern. Liisa gör så mycket mer än det som framgår i artikeln. Det som inte framgår i Aftonbladets artikel är Liisas övriga ideella engagemang. T ex för nyanlända flyktingar i ”kompis Sverige” som SVT berättade om under året –  smarta människor som inspirerar varandra. Se och njut av SVTs repotage här.

Liisa och nya kompis

Som om det inte skulle räcka. Dessutom är Liisa ”jourkompis” för unga tjejer på telefonen i veckorna för tjejer som har det jobbigt. Hon säger att de kvällarna är jobbigast, det finns många som har det jobbigt här hemma också.

Utöver det har hon en inspirerande karriär som riskhanterare på Swedish Space Corporation –  allt det andra var fritiden.

-Vem var det som satte igång den här kampanjen då? Liisa har en extrem energi (jobbigt ibland…) och är ruggigt envis.  Kombinerat med att ha hjärtat där det ska vara. När Ebolan startade, gjorde jag (Peter Henning) och Liisa en tidig bedömning vad vi skulle kunna göra. Vi kom fram till att det var svårt att göra någon tydlig nytta när alla stora organisationer skulle ”välla in” med stöd i Liberia – vi stämde av med teamet i Utbildningsfonden och bestämde oss för att fokusera på skolorna. Ett par dagar senare ringde Liisa arg och sa att det här funkar inte alls – ingen gör nåt än, alla bara snackar. Vi måste göra något i alla fall, direkt, snabbt!  Folk dör överallt! Ett par personer som hjälpt oss i skolprojekten på plats i Liberia hade ett förslag: smittförebyggande Klorin och tvål i massor snabbt. Vi måste köra sa Liisa – snabbt ! Direkt!

En vecka senare var första projektet genomförts i sin helhet. Det var allt ifrån insamling på en Fredag till koordinering på plats i Liberia för utdelning till mest drabbade. Liisa kan koordinera. Det är inte så lätt att koordinera i Liberia – men med erfarenheterna från sitt tidigare jobb på plats i Liberia har Liisa i en extremt mansdominerad värld i Liberia skapat en stor förtjänad respekt. Personer som jobbat för henne som hjälpt oss i skolprojekten blev nyckeln på plats i Liberia.  Den här bilden är från när Liisa jobbade i Liberia tidigare .

Liisa å Buch Renew

Sen dess har fritiden för Liisa handlat om det här. Resultatet är maffigt.

Summa insamlat 2014-11-13

Du är grym för att använda dina egna ord Liisa.
Du är en hjälte och inspirerar andra att vara det!
Det kan du inte komma undan även om det du säger I Aftonbladet idag är klockrent:

”Det är de drabbade och de som hjälper där nere som tillsammans med våra givare här hemma är hjältar. Vi skapar bara möjligheten för svenska hjältar att möta liberianska hjältar.”