Så här utmanar man

Här kan du ladda ner en PDF om du vill skriva ut istället: Utmana företag i din bransch – info

Det finns många bra sätt att hjälpa till att stoppa ebola. Det skadar inte att göra det roligt – tvärtom. Läs texten nedan, det är buslätt. Vi försöker göra det så lätt som möjligt. Det är det här det handlar om: www.klorinmotebola.se eller mer info på www.utbildningsfonden.org

Gör som Mia Vestin och gänget på praktiken Hela Kroppen Fysioterapi, eller Janita och teamet för förskolan Kattresan. De bestämde sig för att stötta kampen mot ebolan. Men de bestämde sig för nåt kanske ännu viktigare också – de ville få med fler på samma sätt. De ska nu utmana sina branschkollegor, kunder i andra bolag etc.

Så här funkar det för Mia:

 • Mia skickar en text och gärna en bild(er) till oss på peter.henning@youni.se med deras utmaning. Var tydlig. Var glad. Ebola-eländet motas bäst med handlingskraftig generös glädje.
 • Vi fixar en egen ”Utmaningsida” till dem, med ett fångande namn.
 • Vi skickar över länken till Mia, tillsammans med broschyrer, länkar som berättar vad det är och lite text hon kan använda om och hur hon vill. Målet är att göra det enkelt.
 • Vi berättar om utmaningen på www.facebook.com/utbildningsfonden med länk till deras utmaning.
 • Mia mobiliserar sina kollegor – de alla förbereder en utmaning. Alla lagliga sätt funkar – kör hårt bara.
 • Mia&hennes kollegor kan sen träffa, ringa, maila, sms eller Facebook etc berätta om sin utmaning till de andra kollegorna. De kan dela från vårt inlägg på Facebook. En utmaning ska vara riktad mot ett företag eller en organisation och så personlig som möjligt, så man ska ta ställning. Använd gärna LinkedIn med, där är det lätt att nå branschkollegor, men det kräver mer direkt fråga också.
 • De utmanade företagen som nappar på utmaningen kan sen svara hur som helst, viktigt är att vi får reda på det på nåt sätt (epost/Facebook etc). Om de svarar till oss, gärna med en egen text&bild eller om vi ser det på Facebook etc, så kommer vi nämligen se till att er egna Utmaningsida uppdateras. Kanske inte direkt. Kan bli sent på natten, vi jobbar ideellt med det här…
 • Och om de utmanade utmanar vidare, så kan det bli en riktigt snabb spridning – men en positiv spridning – som effektivt hjälper att stoppa ebola-viruset.
 • För det vi gör tillsammans funkar. Vi har fått oerhört bra feedback för vår snabbhet att agera och nå ut till mest behövande. Mest stolta är vi alla som stöttat över det här brevet från senatorer i Liberia. Läs här.
 • För företag som donerar kommer vi publicera ert namn på kampanjsidan www.klorinmotebola.se och på er Utmaninghemsida på internet. En gåva som har ett värde som kan dras av för företaget i relation till sitt värde. Det är populärt att kombinera en insamling bland de anställda med en företagsgåva.
 • Era anställda och alla som blir inblandade kan enkelt se vad vi gör på www.utbildningsfonden.org där vi berättar dagligen och visar aktuella bilder från satsningarna i Liberia som sker snabbt efter er gåva.
 • Sen kommer ni med all säkerhet vara stolta på företaget – för er handlingskraft. Det bygger laganda! Det gör er till ett bättre företag.
 • Men det är bråttom – bäst effekt av er gåva får ni om ni startar direkt. Idag. Med ebolaspridningen är en gåva nu många gånger mera värd nu än t ex vid jul. Så varför inte kombinera det med julgåvan redan idag.

En vecka efter att era gåvor är på bankgirot 876-6834 är de omvandlade till hjälp i Liberia hos de mest drabbade och användas för smittostoppande handtvätt&tvål och mat till de allra mest drabbade.

Prata med dina kollegor & starta en utmaning ! Tveka inte – ebola sprids för fort för det.

Utmanande vänliga hälsningar

Liisa Kiviloog & Peter Henning och resten av gänget som stöttar på alla sätt och vis. Ring om Du undrar på 070-266 00 09 (Peter), eller maila in er utmaning på peter.henning@youni.se