Hargala Public School

Besök på det fantastiska projektet 2022-12

Bakgrund och projektets framdrift beskrivs mer nedan. Från ett ruckel till ett nybyggt fint bygge. När vi besökte projektet möttes vi av ett oerhört fantastiskt mottagande. En stolt by som varit med och levererar material och arbetskraft. Alla var där. Från de äldsta till de yngsta. Det bästa som hänt i byn sa de äldste. Bilder säger mer än ord, så här kommer ett antal bilder. Sista kilometrarna in till byn, vid ankomsten var det ett antal portaler av palm och blommor.

Efter en fantastisk ceremoni med musik och dans, fick vi några väldigt värdefulla gåvor. En get, en höna och en stock matbanan.

Bakgrund

Under våren 2022 har vi arbetat med att ta fram förslag på nästa projekt. Projekten är alla i avlägsna platser i Lofa-regionen som behöver stöd och dit få organisationer når. De har tagits fram genom att lokala utbildningsansvariga (s k District Education Officers) i distrikten har föreslagit de absolut mest behövande skolorna de har. Vår lokala partner på plats har besökt dem, kollat bedömt och summerat. Det har resulterat i 5 st projektförslag som kollats mer, summerats, budgeterats etc.

Projektet

Hargala Public School school är ett av de projekten. 225 elever berörs. En del av byggnaden saknar tak. Totalrenovering/bygga klart inkl tak, väggar och golv.

Statusbilder
Så här såg det ut när skolan besöktes i våras 2022 för bedömning

Budgeten för projektet är här, tillkommer ca 10% för projekt och teknisk ledning.

(All photos by Joseph K Jomah)