Entreprenörsprogram

*** Programmet beskrivet nedan har tills vidare lagts på is – tills situationen i Liberia är bättre

Det är oerhört svårt att få jobb efter avslutade utbildningar i Liberia. Svenska Utbildningsfonden för Liberia stöds av ett flertal entreprenörer. Vid ett möte 2012 beslutades att försöka finna ett sätt att skapa förbättrad kunskap och hopp inför yrkeslivet, en brygga från utbildning till försörjning. Det resulterade i ett entreprenörsprogram som planeras att byggas upp under 2014 och genomföras läsåret 2014-2015.

Syftet är att tillhandahålla utbildning i entreprenörsskap och ge möjlighet till ett antal stipendiater att få stöd i entreprenöriella satsningar som kan leda till en möjlighet till att skapa försörjning och tillväxt.

Tanken är att entreprenörsutbildningen kommer att genomföras enligt ett befintligt utbildningsprogram som tagits fram av UNESCO. Utbildningen ska ges i sista årskursen i några eftergymnasiala skolor och kommer utföras av ett lokalt utbildningsinstitut. Eleverna kommer att ta fram egna förslag på hur de kan skapa arbetstillfällen och ha möjlighet att ansöka om ett stipendiestöd. Ett antal förslag kommer att få ekonomiskt stöd och praktiskt stöd av lokala mentorer för att förverkliga sina satsningar, i syfte att inspirera och skapa arbetstillfällen till sig själva och andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s